Nya belopp i våra arvodesverktyg

Nytt år innebär en ny nivå på frilansrekommendationen. För 2015 är rekommendationen 975 kronor F-skatt per arbetad timme. Journalistförbundet ändrar även ingångsvärdena i frilanskalkylatorn.  

Ingångsvärdet ändras så att kalkylatorn startar på en medellön för en anställd dagspressjournalist i Stockholm. Men som alla som använt sig av kalkylatorn vet kan du lätt ändra den lönenivå som du tycker ditt arvode ska baseras på. 

Frilansrekommendationens nivå för 2015 utgår från en beräkning i Frilanskalkylatorn som grundas på månadslönen 37 363 kronor vilken är genomsnittslönen för anställda journalister i kategorin reportrar och fotografer inom dagspress i Stockholms län enligt tillgänglig lönestatistik i december 2014.

Läs mer om rekommendationen och kalkylatorn här.

Lämna ett svar