Stockholm: Journalister på flykt i Sverige – panelsamtal 2 september

Ashraf Atraqchi
Den irakiske journalisten Ashraf Atraqchi.
Foto: Matilda Rahm

Tid: Onsdag 2/9 kl 18:00
Plats: Ekoteket, våning 2 Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm
Fri entré

Hur är det att som journalist från ett annat land börja arbeta och etablera sig i Sverige? Utmaningar som att arbeta på ett nytt språk, i en ny åsiktskultur och att hitta vägar in i homogena redaktioner kan komma i vägen trots erfarenhet och yrkesskicklighet. Samtidigt går redaktionerna och läsarna miste om erfarna journalister med värdefull sakkunskap när trösklarna är för höga.

Konstkritikern och journalisten Ashraf Atraqchi från Mosul, som nu bor i Stockholm som fristadsförfattare, intervjuas om sin situation och sitt arbete för att genom journalistiken rädda den moderna konsten i Mosul under IS ockupation. Därefter diskuterar Alisa Bosnic (Dalarnas Tidningar), Jonathan Lundqvist (Reportrar utan gränser) och Gert Lundstedt (Mälardalens frilansklubb) villkoren för utländska journalister som vill etablera sig i Sverige.

Arrangörer är Mälardalens Frilansklubb, Kulturhuset Stadsteatern och Reportrar utan gränser.

I panelen:
Ashraf Atraqchi, irakisk journalist som fått fristad i Stockholm i två år. Han fortsätter att driva sin blogg och kan berätta om IS härjningar och vittna om vad som händer i Mosul.
Alisa Bosnic, redaktionschef Dalarnas Tidningar
Jonathan Lundqvist, ordförande i Reportrar utan gränser
Gert Lundstedt, ordförande i Mälardalens frilansklubb

Moderator:
Holger Nilén, Mälardalens frilansklubb och Frilans Riks

Lämna ett svar