Stockholm 12/9: Författarsamtal med Fatima Bremmer

Välkommen till ett författarsamtal med journalisten och författaren Fatima Bremmer, som fick Augustpriset för boken ”Ett jävla solsken”. Boken handlar om den undersökande journalisten Ester Blenda Nordström (1891–1948) och hennes ovanligt äventyrliga liv. Ester Blenda var verksam i en tid då få kvinnor var journalister, och ”wallraffade” långt innan wallraffande blev ett begrepp. Hon arbetade till exempel som piga och skrev en bok om pigors arbetsvillkor, var nomadlärare åt samiska barn, följde utvandrare till Amerika och levde ett år i en avlägsen by på Kamtjatkahalvön i Ryssland. Hennes livsval var ofta okonventionella. Vi hoppas också få veta hur man skriver en historisk biografi.

Föreläsningen är öppen, gratis och kräver ingen föranmälan. Kafé finns i anslutning till föreläsningslokalen.

Tid: Kl 10-12 onsdagen 12 september
Plats: JMK-salen, plan 4, Institutionen för mediestudier, Karlavägen 104, Stockholm.

Arrangeras av Mälardalens Frilansklubb samarbete med journalistutbildningen på Stockholms universitet (JMK).

 

Lämna ett svar