Frilansat åt Göteborgs-Posten? Vi vill höra om dina erfarenheter!

Det är snart tre år sedan Stampen-rekonstruktionen inleddes, där många frilansar drabbades ekonomiskt. Göteborgs-Posten har också genomgått flera omorganisationer de senaste åren. Därför vill vi nu veta mer om hur frilansar upplever kontakten med Göteborgs-Posten. Det är viktigt för att vi som arbetar fackligt på GP och med frilansfackliga frågor ska ha en uppdaterad och aktuell bild av frilansarnas villkor, och därmed kunna arbeta för förbättringar där det behövs. Målet är välfungerande samarbeten mellan frilansar och GP.

Vi söker svar från journalister/skribenter och fotografer som de senaste åren har utfört uppdrag åt GP på frilansbasis. Även du som inte är fackligt organiserad, eller är medlem i ett annat förbund än Journalistförbundet, är välkommen att svara.

Dessa frågor önskar vi svar på:

Vilken typ av uppdrag har du utfört åt GP?

Vilka redaktioner på GP har du arbetat för?

Hur har du upplevt kontakten med GP, gällande exempelvis kommunikation, bemötande, fakturafrågor, avtalsfrågor och arvoden?

Har du någon gång lyft eventuella synpunkter med personal på GP (t ex fackliga representanter, redaktionsledning, inköpande redaktör, annan)?

Övrigt?

Mejla dina svar till info[at]frilansriks.se, senast 1 mars 2019.

Undersökningen genomförs av journalistklubben på GP, Frilans Riks och Västra Frilansklubben gemensamt. Svaren behandlas konfidentiellt, och kommer inte att tryckas eller återges ordagrant. Vi kommer inte att redovisa svar på ett sätt som gör att enskilda kan identifieras. Vid eventuella följdfrågor kring svaren kommer vi att kontakta vederbörande.

Frågor om undersökningen? Mejla info[at]frilansriks.se.