Medietextarna är värd för översättarmöte

Den 15–16 juni 2019 står Frilans Rikssektionen Medietextarna värd för AVTE:s årsmöte i Stockholm, i samband med konferensen Media for All 8, 17-19 juni, där AVTE dessutom ordnar ett seminarium om facklig organisering av frilansar. AVTE är en federation av yrkes- och fackförbund för audiovisuella översättare i 14 europeiska länder som Medietextarna ingår i.

Det internationella samarbetet är av stor vikt för oss. Flera av de projekt vi har arbetat med de senaste åren har tillkommit efter inspiration från och i samarbete med våra europeiska kolleger. Bland annat gäller detta vår branschstandard för god undertextning, vårt upprop till filmskapare att lägga större vikt vid undertexter och våra fortlöpande kontakter med branschjätten Netflix. 

Tack vare stödet från Frilans Riks och Journalistförbundet har vi fått både möteslokal och möjlighet att bjuda mötesdeltagarna på lunch. Vi kommer även att ordna en middag för de 23 mötesdeltagarna efter avslutat möte, med hjälp av pengar från Frilans riks och AVTE. Vi ser fram emot ett produktivt möte och många besökare till AVTE:s seminarium på måndag.

Text: Linus Kollberg, ordförande Medietextarna