Film från upphovsrätts-AW i Malmö

I måndags var delar av Frilans Riks styrelse i Malmö, bland annat för att delta i en jul-AW på temat upphovsrätt. I samtalet deltog riksdagspolitikern Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M) som sitter i Näringsutskottet och är ansvarig för att inhämta information och synpunkter på upphovsrättsdirektivet inför implementeringen i svensk lag, Olle Wilöf, upphovsrättsjurist från Journalistförbundet, Gert Lundstedt, ordförande Frilans Riks samt Mette Carlbom, frilansjournalist och kvällens moderator.
– När upphovsrättsdirektivet är implementerat i april 2021 hoppas vi fulavtalen är ett minne blott, och att Google med flera plattformars pengar hamnar i frilansarnas fickor, kommenterade Gert Lundstedt efteråt.

Hasse Hedström, frilansjournalist och ledamot i Frilans Riks, gjorde denna film från samtalet.