Många ville höra panelsamtal om säker bildjournalistik

Bild från seminariet.

Den 5 april ordnade Journalistförbundet tillsammans med Pressfotografernas klubb (PFK) ett panelsamtal om Säker bildjournalistik i osäkra områden på Galleri Kontrast i Stockholm. I panelen tre bildjournalister nyligen hemkomna från Ukraina: Niclas Berglund (SVT), Magnus Hjalmarson Neideman (SvD), och Martin von Krogh (frilansfotograf). Plus redaktionschefer från SVT och TT. 

Sara Carlsson från förbundet ledde samtalet med fokus på att många bildjournalister åker iväg på riskfyllda uppdrag, nu senast till Ukraina. Men hur resonerar man före och under uppdraget kring ansvaret för säkerheten som uppdragsgivare, respektive uppdragstagare? Hur hanterar man materialet som skickas respektive tas emot?
Mötet var välbesökt. Klicka här och se seminariet.
På Galleri Kontrast visas fram till den 24 april utställningen Årets Bild.

Frilans Riks