Samtal om upphovsrätt
i Göteborg och Malmö

Urban Hamid talar på mötet i Göteborg.

Välkommen till samtalskvällar om bland annat upphovsrätt i Göteborg och Malmö.

 EU:s upphovsrättsdirektiv är på väg att bli svensk lag. Bestämmelserna i den nya lagen (DSM) säger att vi upphovspersoner ska få skälig ersättning när och om uppdragsgivare vill använda eller sälja våra texter och bilder vidare. Förhoppningen är att den nya lagen också ska sätta stopp för fulavtal. Men både fotografer och författarförbundet är kritiska. Efter samtalet i Stockholm den 11:e maj är det nu dags att prata upphovsrätt i Göteborg, onsdagen den 18:e  och i Malmö tisdagen den 24:e maj.

Arrangemanget i Göteborg är ett samarbete med Västra Frilansklubben och äger rum på Crippas Café på Kusttorget 1och insläpp är 17.30. Innan upphovsrättsamtalet pratar frilansjournalisten Urban Hamid utifrån sin långa erfarenhet av att frilansa i konfliktzon. Klockan 19.15 börjar upphovsrättsamtalet med bland andra SJF:s jurist och upphovsrättsexpert Olle Wilöf. Alla är välkomna och det bjuds på alkoholfri dryck och lättare mat. Mer information finns i Facebookevenemanget.

Upphovsrättsamtalet den 24:e maj är klockan 18 på Kafé Kungsgatan, på Kungsgatan 2 i Malmö och är ett samarbete mellan Frilans Syd och Frilans Riks. Vi bjuder på räkmacka eller veganskt alternativ. Anmälan och information via länken längst ned.

Panelen består av:

• Olle Wilöf, Journalistförbundets upphovsrättsexpert

• Gert Lundstedt, ordförande, Frilans Riks.

• Soledad Cartagena, styrelseledamot Frilans Syd

• Putte Salminen, verksamhetsledare BLF Fotograferna

Missa inte chansen att lyssna och ställa frågor kring detta väldigt viktiga ämne! Välkomna!

Länk till Facebookevenemanget.