Om Årets frilans och Årets redaktör

Presskort Årets frilans
Illustration: Göran Schlüsseleder

Frilans Riks vill i samband med sina årsmöten lyfta fram frilansar och redaktörer som gör skillnad. 2023 års årsmöte hålls den 27 mars. Läs mer här.

Utmärkelsen Årets frilans delas ut till en medlem som har bidragit positivt, genom ett gott journalistiskt arbete eller genom att arbeta för kollektivet. Vinnaren får – utöver äran – 4 000 kronor i stipendium av försäkringsförmedlaren Gefvert samt ett års företagsförsäkring.

Till Årets redaktör utses en redaktör som är ett föredöme som uppdragsgivare. Det kan vara en redaktör som till exempel respekterar frilansrekommendationen, ger konstruktiv feedback i all dess form, är snabb på att återkomma, leder rätt med idéerna eller på annat sätt bidrar positivt genom sitt redaktörsuppdrag i frilansens arbete.

Till Årets frilans 2022 utsågs Martin von Krogh och till Årets redaktör 2022 Tom Knutson, tidskriften Advokaten. Läs mer om vinnarna här.

Vill du nominera en frilans eller en redaktör?

Gör så här: Skicka in ett exempel på det som den nominerade ska belönas för. Är det hantverket vill juryn gärna ha en länk till minst en text, film, bild eller annat som du tycker motsvarar superlativen i nomineringen.

Är det värdet av ett arbete kan du dessutom hänvisa till recensioner, artiklar eller resultat. Detta gäller inte minst fackligt arbete. Får du med dig fler bakom nomineringen tar juryn även hänsyn till det.

OBS! Nomineringarna måste vara matnyttiga med välbeskrivande motiveringar. Att bara skriva ett namn räcker inte.

Sista nomineringsdatum 1 mars 2023.

Årets jury består av: Sara Grant, Martin von Krogh och Leonarda Arcidiacono.

Skicka dina nomineringar till leonarda.frilans@gmail.com (eller info@frilansriks.se).

Frågor om Årets frilans och Årets redaktör?

Kontaktperson: Leonarda Arcidiacono leonarda.frilans@gmail.com