Stockholm: Seminarium om bortglömd journalistik 31 maj

Frukostseminarium: Funktionsnedsättningar – bortglömt i journalistiken?

Det finns många frågor som är viktiga för personer med funktionsnedsättning som aldrig syns i medier. Har detta att göra med dålig representativitet på redaktionerna? Hur bevakar vi de här frågorna i nyhetsmedier/populärpress/radio- och tv-program?

Här finns massor med bra och viktig journalistik att göra. Vi tror att vi som frilansar kan bidra till en bättre samhällsbevakning även ur detta perspektiv. Kom och diskutera hur det ska gå till!

Tid: Tisdagen den 31 maj kl 9.30-11.30. Frukosten startar med macka och kaffe kl 9.00 på ABF.
Plats: ABF-huset, Sandlersalen, 1 vån (närmaste T-bana Rådmansgatan)
Kostnad: Gratis för alla
Anmälan: Senast torsdagen den 26 maj kl 16.00 till holger.nilen@gmail.com (Ange då ärende ”Funktion”, mobilnummer och om du är vegetarian.)

Obs! Antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller.

I panelen finns:

Mia Ahlgren, Handikappförbunden, som bland annat arbetat i projektet ”Med i medier” som för tio år sedan visade hur låg representationen av personer med funktionsnedsättning var. Frågan är om särskilt mycket har hänt sedan dess.

Margareta Benson, som kan berätta om hur det är att med hörselskada arbeta som nyhetsankare på Stockholms-nytt på SVT.

Anette Bohm, journalist på magasinet Kick, en medlemstidning för dem som är medlemmar i RG Aktiv Rehabilitering, som vänder sig till personer med ryggmärgsskada.

Erika Wermeling, frilansjournalist med inriktning på skola och funktionsnedsättning, tidigare verksam inom fackförbundspressen.

Moderatorer: Marika Sivertsson och Holger Nilén, båda från Mälardalens frilansklubbs styrelse

Lämna ett svar