Arvodeshöjning på Aftonbladet Kultur

Ett nätverk av frilansjournalister som skriver för Aftonbladet Kultur har förhandlat fram en 15-procentig höjning av arvodena för de som skriver kritik för tidningen. Arvodena på Aftonbladet Kultur har stått stilla sedan 2009. Även om höjningen inte motsvarar löneökningarna på arbetsmarknaden i övrigt under den här tiden har nu alltså vissa arvoden höjts tack vare nätverket, där också Frilans Riks inom Journalistförbundet finns med. Arbetet fortsätter för att även höja övriga arvoden.

Petter Larsson, som i år utsågs till Årets frilans av Frilans Riks och en av de drivande i det nätverk som tidigare höjde arvodena på Sydsvenskan/HD, har varit en av många drivande i Aftonbladet-nätverket.
Liknande frilansnätverk finns även på andra ledande medier med siktet inställt på att få upp arvoden som stått stilla under många år.

/Styrelsen

Lämna ett svar