Yttrandefrihet i Sverige,
Finland och Belarus

Frilans Riks ordförande Gert Lundstedt medverkade i veckan tillsammans med tidigare Riks-ordförande Åsa Ohlsson i ett webbinarium arrangerat av Hanaholmen om yttrandefrihet i Sverige, Finland och Belarus.

Om webbinariet: Vad kan vi i Sverige och Finland lära oss av Belarus? Kan journalister i Sverige och Finland samarbeta, när det gäller trakasserier i hemlandet och utomlands?

Svenska journalisten Åsa Ohlsson föreläser om de oberoende journalisterna i Belarus och vad vi i Sverige och Finland kan lära oss av dem. Föreläsningen följs av ett samtal mellan journalisterna Kerstin Kronvall och Gert Lundstedt om dagens hot mot yttrandefriheten i Finland och Sverige. Frilansjournalisten Ingrid Svanfeldt modererar samtalet. 

Webbinariet är en del av en universitetskurs i pressfrihetsfrågor för journaliststudenter som stöds av Kulturfonden för Sverige och Finland.