Checklista för redaktörer

Löpsedel om checklistan
Illustration: Göran Schüsseleder

Journalistförbundet har i samarbete med frilansklubben Frilans Riks tagit fram en checklista för redaktörer inför ett samarbete med frilansar. Syftet är skapa förutsättningar för bästa möjliga samarbete, ett samarbete som till och med kan vara värt att lyfta.    
– Redaktörer som bockat av alla åtta punkter på denna checklista kommer vi säkert att hitta bland nomineringarna till Årets redaktör, förklarar Göran Schüsseleder, sammankallande i Årets-juryn och ledamot i Frilans Riks styrelse.

Utmärkelsen, som går till en föredömlig uppdragsgivare, delas ut på Frilans Riks årsmöte den 2 maj. På årsmötet lyfts även en frilans som gjort skillnad. Sista dagen att nominera är den 1 april. Läs mer om utmärkelserna, nominering och tidigare vinnare här.