Göteborg 9 oktober: Frilansdagen

Västra Frilanssektionen bjuder ännu en gång in till Frilansdagen, en halvdag fylld av föreläsningar, diskussioner och möjligheter att knyta nya kontakter. Här hittas Facebook-evenemanget, där exakta tider och mer information kommer inom kort.

Tid: Onsdag 9 oktober, med start kl 10:00
Plats: Göteborgs Litteraturhus, Heurlins plats 1B (vid Järntorget)

Fri entré

Program:
– Journalistförbundet föreläser om ”Ny som frilans”
Ska du börja frilansa? Eller har du precis kommit igång? Journalistförbundet berättar om vad du behöver tänka på, hur du startar företag och om hur du som egenföretagare går tillväga om du behöver söka sjukpenning från Försäkringskassan.

– Panelsamtal – Var går gränsen mellan journalistik och content?
För läsare och intervjupersoner kan det vara svårt avgöra skillanden på content och journalistik. Kan en frilansjournalist jobba med både och utan att anseendet naggas i kanten?

Medverkande:
Caroline Widenheim, ordf Västra Frilansklubben och frilansjournalist
Ulrika Hyllert, ordf Journalistförbundet
Magnus Carlsson, frilansjournalist och contentskribent
Petra Hansson, Spoon Agency

– Nya former av journalistik – Anna Roxvall och Johan Persson berättar om utrikesjournalistik i bokform
År 2017 grundade journalisterna Anna Roxvall och Johan Persson ett eget förlag för att ge ut utrikesreportage i bokform – ett format som är unikt för den svenska marknaden. Deras första bok lade fokus på konflikten i Burundi, den andra delen Att svika ett folk – Västsahara inifrån gavs ut 2018. På Frilansdagen berättar de om projektet, hur de jobbar och om drivande faktorer.

– Gefvert försäkringar informerar
I över 40 år har Gefvert försäkrat kreatörer och grupper med specialintressen. Gefvert samverkar idag med branschförbund inom hela kultursektorn, inklusive SJF.

– Hitta din nisch – Tomas Tengby och Nina Frogneborn, Meny i P1
Att hitta sin nisch som frilansjournalist kan vara ett sätt att sticka ut i mängden och nå större framgång. Tomas Tengby och Nina Frogneborn som producerar Meny i P1 berättar om hur de hittade sin nisch.

– Samtal/debatt med Publicistklubben (mer info kommer).