Årets frilans och Årets
redaktör

Frilans Riks vill i samband med sina årsmöten lyfta fram frilansar och redaktörer som gör skillnad. 

På grund av pandemin blir det i år inte på själva årsmötet som blir digitalt, utan i samband med Frilans Riks jubileumsevenemang som är planerat till den 29 november i Stockholm (mer information när det närmar sig).

Utmärkelsen Årets frilans delas ut till en medlem som har bidragit positivt, genom ett gott journalistiskt arbete eller genom att arbeta för kollektivet.

Till Årets redaktör utses en redaktör som är ett föredöme som uppdragsgivare. Det kan vara en redaktör som till exempel respekterar frilansrekommendationen, ger konstruktiv feedback i all dess form, är snabb på att återkomma, leder rätt med idéerna eller på annat sätt bidrar positivt genom sitt redaktörsuppdrag i frilansens arbete.

Årets frilans 2020 blev Roland Cox och till Årets redaktör 2020 utsågs Monica Walldén på Synskadades Riksförbunds tidning Perspektiv. Läs mer här.

Vill du nominera en frilans eller en redaktör?

Gör så här: Skicka in ett exempel på det som den nominerade ska belönas för. Är det hantverket vill juryn gärna ha en länk till minst en text, film, bild eller annat som du tycker motsvarar superlativen i nomineringen.

Är det värdet av ett arbete kan du dessutom hänvisa till recensioner, artiklar eller resultat. Detta gäller inte minst fackligt arbete. Får du med dig fler bakom nomineringen tar juryn även hänsyn till det.

OBS! Nomineringarna måste vara matnyttiga med välbeskrivande motiveringar. Att bara skriva ett namn räcker inte.

Nomineringar till Årets frilans respektive Årets redaktör görs via e-post till: arets[at]frilansriks.se. Slutdatum är den 1 oktober 2021.

Årets jury består av frilansjournalisterna Göran Schüsseleder (sammankallande), Mette Carlbom och Roland Cox, Årets frilans 2020. Utöver nomineringarna letar juryn också efter värdiga pristagare i olika kanaler.


Pris till Årets frilans:

Utöver ett diplom får Årets frilans ett års gratis företagsförsäkring hos Gefvert Försäkringsmäklare samt ett stipendium på 2 000 kronor.

Frågor om Årets frilans och Årets redaktör?

Kontakta Göran Schüsseleder 073-632 97 27