Årets frilans och Årets
redaktör

Illustration: Göran Schüsseleder

Frilans Riks vill i samband med sina årsmöten lyfta fram frilansar och redaktörer som gör skillnad. 2024 års årsmöte hålls den 7–8 april. Läs mer här.

Utmärkelsen Årets frilans delas ut till en medlem som har bidragit positivt, genom ett gott journalistiskt arbete eller genom att arbeta för kollektivet. Vinnaren får – utöver äran – 4 000 kronor i stipendium av försäkringsförmedlaren Gefvert samt ett års företagsförsäkring.

Till Årets redaktör utses en redaktör som är ett föredöme som uppdragsgivare. Det kan vara en redaktör som till exempel respekterar frilansrekommendationen, ger konstruktiv feedback i all dess form, är snabb på att återkomma, leder rätt med idéerna eller på annat sätt bidrar positivt genom sitt redaktörsuppdrag i frilansens arbete.

Till Årets frilans 2022 utsågs Tora Villanueva Gran och till Årets redaktör 2022 Robert Jonsson, LO Mediehus. Läs mer om vinnarna här.

Vill du nominera en frilans eller en redaktör?

Gör så här: Skicka in ett exempel på det som den nominerade ska belönas för. Är det hantverket vill juryn gärna ha en länk till minst en text, film, bild eller annat som du tycker motsvarar superlativen i nomineringen.

Är det värdet av ett arbete kan du dessutom hänvisa till recensioner, artiklar eller resultat. Detta gäller inte minst fackligt arbete. Får du med dig fler bakom nomineringen tar juryn även hänsyn till det.

OBS! Nomineringarna måste vara matnyttiga med välbeskrivande motiveringar. Att bara skriva ett namn räcker inte.

Sista nomineringsdatum 30 mars 2024.

Årets jury består av: Tora Villanueva Gran, Mikael Lundh och Marja Beckman.

Skicka dina nomineringar till malardalen@marjabeckman.se (eller info@frilansriks.se).

presskort årets redaktör

Frågor om Årets frilans och Årets redaktör?

Kontaktperson: Marja Beckman malardalen@marjabeckman.se