Medlemsbrev, juni 2021

Detta brev skickades ut till medlemmarna idag, 23 juni 2021.

Hej medlemmar i Frilans Riks!

Här en kort sommarrapport från oss i styrelsen.

I veckan har Frilans Riks haft sitt sista styrelsemöte innan sommaruppehållet.

Bland annat diskuterades de här punkterna på dagordningen:

• Arvodeskampanjen är på plats och kan rulla igång på riktigt till hösten. Frilans Riks tillsammans med de regionala sektionerna kommer att kontakta så många arbetsplatsklubbar som vi hinner med för att trycka på för bättre arvoden där det behövs, och rekrytera fler frilansar till förbundet.

• Våra jämställdhetsansvariga, Leonarda Arcidiacono och Hannah Ohlén Järvinen, har nyligen tillsammans med de jämställdhetsansvariga i sektionerna slutfört en serie seminarier i syfte att lyfta och diskutera jämställdhetsfrågan ur ett frilansperspektiv. Vid vårt nästa styrelsemöte inleder vi en diskussion för att lägga fast det fortsatta jämställdhetsarbetet.

• Vi närmar oss kongressen den 6–7 oktober. Den blir digital. Delegationsledare från Frilans Riks för frilansombuden till kongressen är Hasse Hedström och Marja Beckman.

Vi har vid årets kongress två ombud fler än vid senaste kongressen 2018.

HÖR AV ER OM DET ÄR NÅGON FRILANSFRÅGA DU TYCKER VI BÖR MOTIONERA OM – deadline är den 18 augusti. Läs mer om motioner här.

• Vi har tillsatt en arbetsgrupp för att arbeta med Frilansstrategin. Strategin uppdateras årligen för mesta möjliga medlemsnytta genom bästa möjliga samarbete mellan förbundsstyrelse, kansli, Frilans Riks och de regionala sektionerna inom Frilans Riks.

• Jubiléet frilansfackligt arbete i SJF 50 år har återigen fått lov att flyttas fram på grund av pandemin, från september till länge fram.

• Nästa styrelsemöte för Frilans Riks blir torsdagen den 26 augusti.

• Tveka inte att höra av er om ni undrar över eller vill diskutera något. Kontaktuppgifter hittar du på vår hemsida

Vi önskar er en skön sommar!

pastedGraphic.png

Gert Lundstedt för Frilans Riks styrelses räkning