Gå på foto/videokurs i höst

Närbild på person med kamera.

I höst dyker det upp två fina chanser för dig som vill blir bättre på att fotografera och filma.  I samarbete med Tollare folkhögskola i Nacka anordnar SJF Frilans precis som förra hösten två kurser på kvartsfart.

Grundkurs i journalistiskt foto

Under 15 veckor går vi igenom hela processen från att förstå teknik och bildberättande till att jobba med porträttbilder och bildreportage. Efter utbildningen kommer du att ha lärt dig att berätta i bilder och dessutom känna sig säkrare på praktiska detaljer som digital bildredigering och hur den egna systemkameran fungerar. 


Videojournalistik med mobilen

Den andra kursen är för dig som verkligen vill lära dig att göra enklare inslag som samtidigt håller hög kvalitet. Vi lär dig att med mobilen filma och klippa ihop inslag som håller för att publicera. Vi kommer att prata både teori och praktik. Utöver att lära dig de praktiska delarna kommer vi också att titta närmare på sådant som filformat, publicering och upphovsrätt.

Kurserna börjar i slutet av augusti och avslutas runt årsskiftet. Den mesta av undervisningen sker digitalt via hemuppgifter, men för att verkligen få ut det mesta av kursen innehåller den också två obligatoriska träffar på plats på Tollare. 

Läs mer på Journalistförbundets kurssida.