Två FGJ-kurstips i december

Föreningen grävande journalister anordnar två spännande kurser framöver, med rabatterade priser för frilansar.

I Stockholm 5 december: Hitta fusk och nyheter i offentlig ekonomi
”Kan siffror verkligen vara kul? Går det att följa hur bygget av det kommunala badhuset fortskrider med hjälp av kommunens bokföring? Hur hittar jag vilka som var med på det hemliga mötet innan landstingsbudgeten skulle tas? Den här heldagskursen med Malin Crona lär dig att granska offentlig ekonomi handfast och metodiskt.

Tillsammans gräver vi i kommuners och myndigheters kontoplaner och du får svar på alla frågor som hindrat dig från att hitta smaskiga representationskvitton, följa vallöften om skola, vård och omsorg och granska lagen om offentlig upphandling.

Du får uppslag till såväl hårda nyheter och vassa gräv som till reportage och personporträtt. Vi går igenom teori och praktik och du får med dig både metoder och material att jobba vidare med när du kommer hem till redaktionen.”

I Göteborg 7 december: Från främling till personporträtt
”Här får du lära dig att kartlägga en person, från födseln på BB i Halmstad, till skilsmässan i Borås och ordförandestriden i Gällivares PRO-förening. Men vi gör mer än samlar på fakta. När stoffet är grundligt uppgrävt prövar vi oss fram i hur det kan bilda en berättelse. Förhoppningsvis har du både uppslag till flera storys, och nya idéer om hur du ska berätta dem, när dagen är slut.

Med andra ord: Vill du lära dig mer om både personresearch och storytelling är detta kursen för dig. Tipsig, trixig och inspirerande!”

Läs mer om båda kurserna här, och missa inte anmälningsdatumen!