50 år av frilansfackligt arbete får
firas senare

I 50 år har det det frilansfackliga arbetet pågått. Detta ville Frilans Riks uppmärksamma redan i samband med årsmötet i mars. När väl mars kom skuggades det som skulle bli ett ljust minne för frilansarna av ett kompakt coronamörker. Ett mörker som vi alla hade hoppats skulle vara över den 7 december. Om inte annat lätta, tillräckligt mycket för att kunna uppmärksamma detta 50-årsjubileum.

Frilans Riks styrelse har stött och blött med Journalistförbundet senaste tidens utveckling och kommit fram till att det förnuftigaste är att än en gång skjuta på jubileet. Framför allt handlar det om smittspridning då många av gästerna kommer från hela landet. Några till och med från våra nordiska systerförbund. Att journalister av regeringen dessutom ses som en samhällsviktig funktion gör att en sådan sammankomst – hur mycket vi än förebygger gällande avstånd och antal – innebär för stora risker för deltagarna. Självfallet måste 50 år av fackligt arbete uppmärksammas. Med så många som möjligt! Och vi vill göra det som planerat på Scalateatern som visat den största förståelse för alla våra ombokningar. Speciellt med tanke på deras branschs utmaningar som även den går på knäna.

Vi hoppas få träffas så snart som möjligt. Från ursprungliga tilltänkta årsmötesmiddagen i våras ser vi nu fram emot att få göra en festernas fest med fackligt avstamp inför framtiden tillsammans med så många medlemmar som möjligt! Och en konfettikanon.

Frilans Riks styrelse

Tills vidare: titta gärna på bilderna från årsmötet den 16 mars 2020.