Frilans Riks medlemsbrev
september 🍂

Hej på er kära medlemmar!

Hösten är här och frilansåret fortsätter. Hoppas ni har det bra.

Det händer lite grejer inom Frilans Riks. Kent Wernes rapport om finansiering av frilansfackligt arbete börjar närma sig slutförande och ska inom kort lämnas till förbundsstyrelsen. Det ska bli spännande att ta del av rapporten, analysen och eventuella beslut som följer. Vi återkommer senare, förhoppningsvis under hösten, med mer om det.

Frilans Riks hade nyligen ett kort styrelsemöte där vi av den ekonomiska rapporten kunde konstatera att årets årsmöte blev betydligt dyrare än planerat. Vi kommer under hösten börja arbetet för att planera nästa årsmöte. Kostnaden och förutsättningarna för hybridmöte blir de viktigaste ämnena.

Vi tog beslut om att föra över Östergötlandssektionens medlemmar i Södermanlands län till Mälardalens sektion, att föra över Östergötlandssektionens medlemmar i Jönköpings och Kalmar län till Frilans Syd, att föra över Östergötlandssektionens medlemmar i Östergötlands län till Mellansveriges frilansjournalister.

Björn Hellström och Henrik Simonsen redovisade sin analys av arvodeskampanjen (som pågick 2021–2023). VI tog beslut om att ordna ett digital lunchmedlemsmöte (det första av höstens två sådana möten) den 26:e september och där redovisa analysen för er medlemmar.

Rekryteringskampanjen fortsätter. Frilans Syd har nu i september ordnat en träff och det är på gång träffar i Stockholm och i Sundsvall.

Vi tog också beslut om att åter öppna vårt instagramkonto @frilansriks för gästinstagrammare. Välkomna att hör av er om ni vill låna kontot och berätta något från frilansvärlden. Gästinstagrammare ersätts med 600 kr/vecka i a-skatt. Mejla malardalen@marjabeckman.se för mer information.

Nästa vecka blir det Nordic Freelance i Norge ute på Hardangervidda. Hoppas att några av er har haft möjlighet att boka in er och kommer träffa andra nordiska frilansare.

Så kom ihåg:

·       Digitalt medlemsmöte 26:e september kl 12-13

·       Välkomna att gästinstagramma

/Styrelsen genom Henrik Simonsen (ordförande)