Västra sektionen får vila en period

Frilans Riks har haft styrelsemöte och på dagordningen stod situationen i Västra sektionen. 

Västra har gått igenom en turbulent period och i mitten av februari hölls ett årsmöte för sektionen som var sammankallat av personal från Journalistförbundet. Mötesordförande var också personal från Journalistförbundet.

Mötet ajournerades utan att en ny styrelse kunnat väljas och därmed står Västra nu utan styrelse.

Det är naturligtvis en situation som inte är acceptabel, varken för oss i moderorganisationen Frilans Riks, men framför allt inte för de närmare 200 medlemmarna i Västra sektionen.

Frilans Riks målsättning är att få fram en ny styrelse, och det finns redan personer som anmält sitt intresse för att vara del av en sådan. Vi anser dock att det är av mycket stor vikt att en den nya styrelsen ges de allra bästa förutsättningar för att fungera och därför ska den inte stressas fram.

Sektionen kommer därför att vara vilande en period, åtminstone till efter Frilans Riks årsmöte, medan riktlinjer för det framtida styrelsearbetet dras upp.

Frilans Riks organisation med sju undersektioner blir kvar och några medlemmar från Västra kommer alltså inte att flyttas till andra sektioner.

Under tiden har medlemsavgiften dragits ner till 0 kr för alla medlemmar i Västra och de ekonomiska medel som fanns i kassan har temporärt överförts till förbundet centralt.

Frilans Riks styrelse vill också framhålla vikten av en konstruktiv diskussion och undvika onödigt hårda tonlägen, vilket vi tyvärr kunde se i debatten om situationen i Västra sektionen. Några gränsade till personangrepp. Vad vi behöver nu är en lugn period av konstruktiv dialog för att planera det framtida styrelsearbetet.

Det ajournerade årsmötet för Västra sektionen kommer att återupptas och alla medlemmar i sektionen kommer att bli kallade till det.

Vi hoppas att kunna presentera en ny styrelse för Västra sektionen före sommaren.

Styrelsen för Frilans Riks
240314