DN höjer arvoden – TT sänker

”Frilans Riks ordförande Gert Lundstedt berättar att ett 50-tal frilansjournalister som skriver för DN Kultur får höjda arvoden på 13 procent.

Journalistförbundet och Frilans Riks har stått bakom nätverket av DN-frilansar. Gert Lundstedt, som har följt förhandlingarna för frilansarnas räkning framhåller stödet från Dagens Nyheters journalistklubb och dess ordförande som avgörande för att få till stånd förbättringarna.”

Läs mer om arvodesförhandlingarna med DN här.

”Både Frilans Riks och Journalistförbundet backade upp kraven som frilansnätverket ställde och förbundet inledde samtal med TT som har pågått under hösten. Men enligt Frilans Riks blev det knappt några förbättringar att tala om för de frilansar som förbundet företrätt när samtalen avslutades förra månaden.

– Det blev höjningar för enstaka journalister, men då handlade det om några hundralappar. Det är en stor besvikelse att TT inte kan tillmötesgå arvodeshöjningar som ligger i nivå med vad arbetsmarknaden i övrigt fått, säger Gert Lundstedt, ordförande för Frilans Riks.

– Jag tycker att de borde kunna betala betydligt bättre, säger Olle Wilöf, jurist på Journalistförbundet, som har deltagit i samtalen med TT för förbundets räkning.”

Läs mer om arvodesförhandlingarna med TT här.